DOMOV >> EKO Izdelki >> Organski vrt >> Organsko gnojilo

ORGANSKI VRT 4 KG

3830057760247
Na zalogi pri dobavitelju
7.94 €Vključno z DDV
Redna cena: 9.80 € Prihranite 1.86 € (19%)
1
Informcije o izdelku

  •  4 KG KONCENTRIRANEGA GNOJILA ZA 100 M2
  • SIMBIOZA ZA RASTLINE  – DODANA MIKORIZA
  •   POVEČANJE HUMUSA, KOMPOSTIRANJE
  •   VEČLETNO  DELOVANJE
  •   VARNO ZA OKOLJE
  •   SLOVENSKA INOVACIJA!
  •   UČINKOVITO!!

 

Opis: Naravno, biološko in trajnostno prehranjuje rastline, povečuje zdrav domač pridelek in povečuje tvorbo humusa, ki je ključen za rodovitnost zemlje. Osnovnemu visoko kakovostnemu organskemu gnojilu dajejo posebno odliko in povečano delovanje ob bistveno manjši porabi od standardnih organskih gnojil naravni izboljševalci mikoriza in leonardit.

Mikorizne glive pospešujejo razkroj organskih spojin v prsti v spojine, sprejemljive za višje rastline. Glive rastlinam dovajajo fosfor in dušik, ter nekatere vitamine, v sušnem obdobju pa tudi vodo. Iz rastlin glive črpajo organske spojine, predvsem sladkorje, ki jih potrebujejo za svoj razvoj. Mikoriza je nujna za pravilen razvoj številnih vrst rastlin. Mikoriza in rastline ustvarijo simbiotsko povezanost, ki pripelje do bistveno hitrejše rasti korenin, lažje prenašanje suše, boljšo dostopnost hranil v zemlji, odpornost rastlin na zunanje strese in še marsikaj.

 

Leonardit je naravni mineral nastal po podobnem postopku kot nafta in premog. Pridobiva se s pomočjo ekstrakcije iz tal in  ima številne pozitivne učinke na rastline in tla: kot naravni stimulator rastlin in izboljševalec zemlje, zmanjšuje kislost zemlje in povečuje mikrobiološko aktivnost v zemlji, poveča pridelek in kakovost rastlin,izboljša strukturo tal ,stimulira koristne mikroorganizme v tleh, povečuje učinkovitost gnojil in zmanjšuje spiranja hranil , spodbuja razvoj korenin , poveča vnos hranil, deluje kot naravni kelator za mikro elemente v alkalnih tleh in povečuje njihovo razpoložljivost za rastline, izboljša kaljenje semen.

 

Edinstvena kombinacija organskega gnojila in naravnih izboljševalcev zagotavlja zdrav domač pridelek. Rastline v vrtu in sadovnjaku lahko gnojimo v katerem koli mesecu leta od februarja do novembra. Pazimo le, da zemlja ni zmrznjena, saj v tem primeru se gnojilo ne bomo moglo raztopiti v zemlji.

Za 100 m2 površine potrebujemo 4 kg gnojila oz. 1 kg gnojila (četrtina vreče) posujemo na 25 m2 površine. Gnojilo lahko tudi zmešamo z organsko zemljo za sajenje rastlin v korita ali lončke v količini 1 – 2 kg za 200 l zemlje, odvisno od kakovosti in založenosti zemlje s hranili. Kako do najboljših rezultatov? Za naravno povečanje pridelka in trajnostno izboljšanje zemlje v vrtu in sadovnjaku uporabljamo gnojilo najprej v začetku rasti spomladi.

 

ORGANSKO-DOGNOJEVANJE_skice

V primerjavi z običajnimi organskimi gnojili brez naravnih izboljševalcev je potrebna količina bistveno manjša, in sicer tako da ob pripravi zemljišča gnojilo dodamo v količini 1 kg za 25 m2 (2 kg za 50 m2 ali 4 kg za 100 m2). Osnovno hrano v gnojilu rastline sprotno porabljajo, medtem ko naravni izboljševalci ostajajo v zemljišču večletno in izboljšujejo rodovitnost zemlje, kar je tudi ključna prednost pred drugimi organskimi gnojili.

Gnojilo ponovno uporabimo še v jesenskem času po spravilu pridelka v enaki količini kot spomladi. Posebno pa je zaželeno, da se gnojilu dodaja tudi v rastni sezoni za dognojevanje ali ob menjavi rastlin na vrtu, kjer lahko uporabimo tudi polovično količino, in sicer 2 kg za 100 m2. V primeru izredno slabega zemljišča lahko količino povečamo do maksimalno 1 kg na 10 m2 oz 10 kg na 100 m2.

Zaradi trajnostnega delovanja na zemljišču daje zelo dobre rezultate pri gnojenju sadnega drevja ali vinske trte, kjer ob sajenju dreves dodajamo 250g (5 srednje velikih pesti) gnojila na sadiko in potem letno dognojujemo enako s količino 250 g gnojila na sadno drevo. Pri sajenju manjših sadik, kot so jagode, je dovolj 50 g gnojila ( 1 srednja pest), za nekoliko večje kot so maline, ribez pa 100 g gnojila (2 pesti gnojila).

Pri mešanju gnojila z zemljo pred sajenjem ali za dognojevanje dodajamo 1 kg za 200 l zemlje oz. 250 g (5 pesti) na vrečo zemlje (50 l).

Gnojilo je prav tako zelo dobro za kompostiranje. Za pripravo 200 l komposta (manjši kompostnik) dodajte 1 kg gnojila oz. za 800 l 4 kg gnojila (večji kompostnik).

Ne priporočamo uporabe fungicidov (ubijalcev gliv), ker lahko bistveno zmanjša delovanje gnojila. Gnojilo je narejeno iz 100 % naravnih in organskih snovi in ne vsebuje umetnih gnojil ali agrokemikalij. Hranimo ga v izvirni embalaži v suhem, hladnem prostoru in zaščiteno pred soncem. Odprto embalažo enostavno zaprete nazaj – zip zapiranje in preostanek gnojila hranite pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kje uporabljamo:

Gnojilo uporabljamo na vseh vrstah vrtnih in sadnih rastlin, kot so paradižnik, kumare, buče, krompir fižol, solata, začimbe, jagode, maline, jablane, hruške, češnje in vse ostale rastline, kjer želimo na naraven način brez umetnih gnojil izboljšati njihovo rast in povečati pridelek.

Kdaj uporabljamo:

Marec (pred setvijo ali sajenjem).
Maj – junij (dognojevanje po potrebi).
Oktober – november (letno trajnostno založno gnojenje).

SESTAVA:  100 % peletirano organsko gnojilo z naravnimi izboljševalci.  N (skupni dušik) 4,5 %, P205 (fosforjev pentaoksid) 3 %, K20 (kalijev oksid) 3 %, CaO (kalcijev oksid) 9 %, MgO (magnezijev oksid) 2 %, Endomikorizne glive: Claroideoglomus etunicatum, Rhizophagus intraradices, Claroideoglomus claroideum – vsi naravni soji in  ne vsebujejo genetsko spremenjenih organizmov (brez GSO) dodani ob proizvodnji 10 cm3 na 1 kg,  leonardit z visoko kakovostnimi huminskimi in fulvinskimi kislinami  6 g/1kg in kalijevi humati 0,5 %. Kokošji gnoj skladno z direktivo EG 1069/2008 kategorije 2. Suha snov minimalno 90 %. Organska snov minimalno 70 %. pH nevtralen 6-7. Gnojilo ne vsebuje težkih kovin, ki bi presegale dovoljene mejne vrednosti.

Review

Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulpu tate eget. Sed quia consequuntur magni dolores. Id eges tas massa sem et elit. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulpu tate eget. Sed quia consequuntur magni dolores. Id eges tas massa sem et elit.

Qenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cumt sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nulla onsequat mas quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulpu tate eget. Sed quia consequuntur magni dolores. Id eges tas massa sem et elit. Viva mus semper cursus libero

Dostava / Osebni prevzem

Na zalogi pri dobavitelju

Dostava:

Osebni prevzem (lokacija Vrhnika):

Custom service

Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulpu tate eget. Sed quia consequuntur magni dolores. Id eges tas massa sem et elit. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulpu tate eget. Sed quia consequuntur magni dolores. Id eges tas massa sem et elit.

Qenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cumt sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nulla onsequat mas quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulpu tate eget. Sed quia consequuntur magni dolores. Id eges tas massa sem et elit. Viva mus semper cursus libero