DOMOV >> Zdravje Lepota

Odlicna cena

Zdrav dih Dihalne vaje z igrami

Kako deluje?  Dihalne igre temeljijo na izvajanju podaljšanega izdiha čez priprta usta. Tak izdih namreč iztisne 2-3 decilitre zraka več kot izdih skozi nos, saj izdihujemo proti uporu, ob čimer uporabljamo trebušno prepono. Zato se takšno dihanje pogosto imenuje tudi trebušno dihanje. Te vaje so v strokovnih krogih imenovane "Pursed
Ni na zalogi
* če pride predvideni datum dobave na dela prost dan, bo dobava prvi sledeči delovni dan
2.27 €Vkljucno z DDV
Redna cena: 2.44 € Prihranite 0.17 € (7%)
1
Informcije o izdelku

Kako deluje? 

Dihalne igre temeljijo na izvajanju podaljšanega izdiha čez priprta usta. Tak izdih namreč iztisne 2-3 decilitre zraka več kot izdih skozi nos, saj izdihujemo proti uporu, ob čimer uporabljamo trebušno prepono. Zato se takšno dihanje pogosto imenuje tudi trebušno dihanje. Te vaje so v strokovnih krogih imenovane "Pursed Lip Breathing", zdravniki pa jih priporočajo vsem astmatikom, pljučnim bolnikom in osebam pod stresom.

Vaje smo predelali v obliko iger, da s tem dosegamo večjo motivacijo in boljši nadzor nad pravilnostjo izvajanja vaje.  Dihanje je notranji dialog našega živčevja. Vdih nas zbudi in pripravi za akcijo, izdih pa nas umiri, spodbudi prebavo in sprosti mišice. Popolnoma naravno je, da v stresnih trenutkih vdihnemo in zadržimo dih, žal pa s tem pospešimo srčni utrip in pričnemo izločati mnoge stresne hormone, ki telo pripeljejo v začaran krog vznemirjenosti. Zavestno nadzorovanje dihanja je tako prvi korak k obvladovanju stresa in delovnih obremenitev. 

Ker pa je dihanje edina zavedna funkcija, ki neposedno vpliva na delovanje srca, je moč z nadzorovanim dihanjem uspešno zdraviti bolezni povišanega krvnega tlaka in srčnih aritmij. Vsak vdih namreč pospeši srčni utrip in poveča iztisno moč srca, medtem ko izdih naredi obratno in s tem sprosti telo. Plitko dihanje vsiljuje srcu neugoden ritem in spodbudi simpatični ton avtonomnega živčevja, ki je znan spremljevalec mnogih srčno-žilnih obolenj.

KOMPLET VSEBUJE:

 • dihalni vmesnik BREATHING+
  - več kot 30 dihalnih iger za Windows, Mac, Android in iPhone naprave
  - dihalne antistres aplikacije
  - dvoletna naročnina na dihalno televizijo: Breathing TV ™ *
  - orodje za prostoročno brskanje po spletu: Breathing Scrolling ™ **
  - dvoletna podpora in pomoč
  - dvoletna garancija
*Dihalna televizija je način gledanja televizije s katerim izboljšujemo dihanje. Video se namreč poganja le, ko uporabnik vadi. Gledanje youtube vsebin se tako prelevi v zabavno vadbo učinkovitega dihanja.
** Breathing Scrolling je orodje za scrollanje spletnih strani ali dokumentov z vadbo dihanja. V brskalniku Chrome deluje kot dodatek, v ostalih brskalnikih pa deluje kot zaznamek.

Izdelek je primeren za otroke od sedem let dalje.

Dostava / Osebni prevzem

Ni na zalogi

Dostava:

Osebni prevzem (lokacija Vrhnika):